Vacature dirigent

Het koor

Arpeggio Het Asser Kamerkoor is een in 1982 gevormd klassiek georiënteerd koor van in de praktijk geoefende zangers. Het voert meerstemmig een breed repertoire uit van koorwerken uit de middeleeuwen, renaissance, barok en romantiek tot moderne hedendaagse composities. Het koor telt 28 leden.
Het koor zoekt per 19 augustus 2020 een nieuwe enthousiaste dirigent (m/v), die bereid is zich voor langere tijd te verbinden aan het koor.

Functie

Als dirigent van Arpeggio Het Asser Kamerkoor heeft u de artistieke en muzikale leiding over het koor. U dirigeert ongeveer vier optredens per jaar en de wekelijkse repetitie op de woensdagavond in Assen. U coacht koorleden tijdens de jaarlijkse koordag.

U hebt:

• een afgeronde opleiding koordirectie
  • ervaring met het leiden van een klassiek georiënteerd gemengd koor (a capella)
  • goede didactische en communicatieve vaardigheden
  • een motiverende stijl van dirigeren
  • veel aandacht voor koorklank, uitspraak, inhoud en sfeer van uit te voeren werken
  • ambitie om een uitstekende kwaliteit van uit te voeren werken na te streven

U bent:

• muzikaal, enthousiast, gedreven en inspirerend (maar ook gezellig)
  • bekwaam in het (in overleg met de repertoirecommissie) samenstellen van evenwichtige programmeringen voor optredens
  • in staat om (waar nodig) tijdens repetities zelf het koor te begeleiden op de piano
  • in staat om tijdens concerten begeleidende musici te dirigeren
  • bereid om te investeren in stemvorming en koorscholing
  • bereid om bij concerten vernieuwende en verrassende elementen te introduceren

Wij bieden:

• gemotiveerde en enthousiaste koorleden die thuis zelfstandig partijen instuderen
  • een goed functionerend bestuur en een financieel gezonde organisatie
  • een passend honorarium

Interesse?

Als u geïnteresseerd bent in de functie van dirigent bij het koor en/of meer informatie wenst, kunt u zich richten tot de sollicitatiecommissie via solcom@kamerkoor.nl

Wij zien uw reactie graag voor 1 maart 2020 tegemoet.
Een proefdirectie maakt deel uit van de selectieprocedure.