Skip to content

Dirigent

Jaap de Kok(1998) is, na het afscheid van Peter Siebesma eind oktober 2020, sinds september 2021 de nieuwe dirigent van Arpeggio. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al een indrukwekkende staat van dienst. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel Cum Laude aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Daarnaast volgde hij integraal hoofdvak piano bij Nata Tsvereli. Jaap heeft masterclasses gevolgd bij Wolfgang Zerer, Paola Crivellaro, Ville Urponen en Christophe Mantoux. Hij behaalde in 2017 de derde prijs op het SGO orgelconcours. In 2018 werd hij tijdens dit concours winnaar van het conservatoriumstudenten-klassement.

In maart 2022 is Jaap Cum Laude afgestudeerd voor het vak Koordirectie, dat hij vanaf september 2017 volgde bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium. Hij kreeg bijvak zang van Marcel Reijans en studeert sinds september 2020 hoofdvak Zang bij Hanneke de Wit, Paul Triepels en David Visser. Jaap volgde een masterclass bij Margreet Honig.

Hij leidt het Agricola Consort in de Martinikerk te Groningen, en in cantatediensten in de Grote Kerk te Leeuwarden en de Adventskerk te Assen. Jaap is ook dirigent geweest van het Gereformeerd Groninger Mannenkoor. Vanaf september 2021
dirigeert hij Arpeggio het Asser Kamerkoor.

Verder geeft Jaap orgellessen en is hij actief als begeleider van koren. Daarnaast is hij sinds oktober 2022 artistiek leider van het Roder Jongenskoor.