Skip to content

Concerten

Komende uitvoeringen

Tundra: een Scandinavisch concert door Kamerkoor Arpeggio

Kamerkoor Arpeggio presenteert op zaterdag 25 mei om 20.00 uur een Scandinavisch programma in de Adventskerk in Assen onder leiding van dirigent Tobias Bethlehem. Het concert, getiteld Tundra, is een reis door de ongerepte landschappen en de rijke muzikale erfenis van Noorwegen. Bariton Karel Stegeman en sopranen Hanneke van den Berg en Lieke Wartena zingen de solopartijen. Pianist Cas Straatman verzorgt de instrumentale begeleiding van een aantal koorwerken.

Edvard Grieg
Dit bijzondere programma brengt werken van twee vooraanstaande Noorse componisten naar het podium: Edvard Grieg (1843-1907) en Ola Gjeilo (1978). Het repertoire omvat meesterwerken zoals Griegs Fire salmer, Ave maris stella en Våren, evenals Gjeilo’s The rose, Ubi caritas, Tota pulchra es en Unicornis captivatur.

Edvard Grieg was een exponent van de romantiek. Hij combineerde een grote melodische rijkdom met een diepgaande vertaling van de teksten naar muziek. Ook integreerde Grieg elementen uit de Scandinavische volksmuziek en cultuur in zijn werken. Het resultaat is een breed scala aan stijlen, van intieme en meditatieve stukken tot uitbundige en opzwepende composities. Het zelden uitgevoerde koorstuk Fire Salmer (Vier psalmen) voor koor en baritonsolo was Griegs laatste compositie, waarin hij de melodische rijkdom en de kenmerkende ritmiek van Noorse volksmuziek verwerkte.

Ola Gjeilo
Ola Gjeilo combineert klassieke harmonieën met eigentijdse klankkleuren, waardoor zijn muziek een melodieus en expressief geluid krijgt. Hij zet ritme en puls in om spanning en energie te creëren. Het titelwerk Tundra, voor vier vrouwenstemmen en piano, is daar een uitstekend voorbeeld van. Gjeilo schrijft: “De liedtekst voor Tundra is geschreven door Charles Anthony Silvestri, speciaal voor dit werk. Ik vroeg hem een tekst te schrijven gebaseerd op de titel en een paar foto’s van een deel van mijn geboorteland Noorwegen dat me erg dierbaar is: de Hardangervidda hoogvlakte. Het is dichtbij de plek waar mijn vader opgroeide, een skigebied genaamd Geilo, in de bergen tussen Oslo en Bergen. Het gebied is vrij kaal, en intens mooi. Het is gemakkelijk om te voelen dat je heilig land betreedt, wat Tony zo prachtig uitdrukt in zijn tekst”.

Kortom, voor liefhebbers van koormuziek en Scandinaviëgangers is dit concert een niet te missen gelegenheid om te worden ondergedompeld in de fascinerende klanken van deze muziek.

Kaarten zijn verkrijgbaar voor €20, inclusief koffie in de pauze en een drankje na afloop. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn te koop aan de zaal of te bestellen via deze website. Gelieve te parkeren aan de Dennenweg bij nr. 9. Voor meer informatie, neem contact op met: PRfunctionaris@kamerkoor.nl

Uitvoeringen door Arpeggio, Het Asser Kamerkoor sinds 1 januari 2012

 • Zaterdag 18 november 20.00 uur, Bonifatiuskerk – Vries en zondag 19 november 16.00 uur, Magnuskerk – Bellingwolde, Jubileumconcert Come again! – Renaissance in Engeland
  Met werken van Tallis, Byrd, Gibbons, Morley en Dowland, Vaughan Williams en de hedendaagse componist Mäntyjärvi.
 • Zondag 4 juni 2023 om 16:00 uur, De Duif Assen: High Tea Onder het genot van thee, koffie en zoete en hartige lekkernijen kunt u luisteren naar diverse optredens van koorleden in verschillende samenstellingen.
 • Zaterdag 15 april 2023 om 20.00 uur, Adventskerk Assen: In Paradisum met werk van oa. Faure, Gounod, Gjeilo, Duruflé. Met medewerking van Wietse Meinardi op orgel.
 • Zondag 16 december 2022, Adventskerk te Assen, Festival of Lessons and Carols
 • Zaterdag 10 december 2022, Kerkelijk centrum Het Lichtpunt te Assen, Festival of Lessons and Carols
 • Zaterdag 9 april 2022 om 20.00 uur, Adventskerk Assen: op Vleugels, concert voor de vrijheid met werk van oa. Mendelssohn, Pärt, Gjeilo, Jules de Corte, Elgar. Met medewerking van Cas Straatman op Piano en het Adamo String Quartet.
 • Zaterdag 31 oktober 2020 om 20.00 uur, Kerkelijk centrum Het Lichtpunt Assen: Concert ter gelegenheid van het afscheid van onze dirigent Peter Siebesma.
 • Zondag 8 december 2019 om 14.00 uur, De Duif/Vanboeijen Assen: De bloementuin van Advent. Liederen van Advent en Kerst.
 • zaterdag 2 november 2019 om 20:00 uur, Kerk de Kandelaar, Assen: Jesu, meine Freude, koor- en orgelwerken tussen Allerzielen en Advent. Werk van Bach, Mendelssohn, Tallis, Elgar, Gjeilo, Britten en Bortniansky. Met medewerking van Wietse Menardi op het orgel.
 • Zondag 19 mei 2019 om 15:30 uur, Magnuskerk, Anloo: The sound of silence. Werk van Hammerschmidt, Arvo Pärt, Alessandro Grandi, Ola Gjeilo, Thomas Tallis, Morton Lauridsen, Purcell, Monteverdi, Eric Withacre, Arcadelt en Simon & Garfunkel. Met medewerking van Sinje Kiel, sopraan en Elly van Munster, theorbe.
 • Zaterdag 10 november 2018 om 20:00 uur, Adventskerk, Assen: Johannes Brahms, Alt Rapsodie en andere liederen. Met medewerking van Judith Bouma, mezzosopraan en Siebert Nix, piano.
 • Op zaterdag 2 juni 2018 heeft Arpeggio meegedaan aan het Muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog.
 • Zondag 22 april 2018 om 16:00 uur, Adventskerk, Assen: Poëzievesper rond dubbelkorig magnificat van Heinrich Schütz. Werk van o.a. Johann Christoph Bach, Ola Gjeilo, Rheinberger, Schein en Schütz. Met medewerking van Wietse Meinardi  groot orgel en kistorgel, Cordula Remmelts cello en Dick van Veen liturg.
 • Zondag 11 maart 2018 om 15:00 uur, Waterstaatskerk, Bovensmilde: Middag met lichte koormuziek, kwartetten en solo optredens. Werk van o.a. Purcell, Haydn, Händel, Mozart, Schubert, Rossini, Peterson-Berger, Lennon & McCartney en Brel.
 • Zaterdag 11 november om 20.00 uur: Jozefkerk, Assen en zondag 12 november om 15.00 uur: Hippolythuskerk, Middelstum: Lux Aeterna, koorwerken uit de 16 eeuw tot heden: Bennet, Tomkins, Purcell, Duruflé, Fauré en hedendaagse componisten als Paolo Pandolfo en Ola Gjeilo. Met als bijzonder werk is het Groningstalige ‘In memoriam patris’ op tekst van de Joods-Groninger dichter Saul van Messel, getoonzet door Alex Staal. Met medewerking van Organist Wietse Meinardi.
 • zondag 17 september om 15.00 uur,  De Duif op het terrein Van Vanboeijen: High Tea Vocaal. Arpeggio bestaat dit jaar 35 jaar en viert dit jubileum met ‘lichte liederen’ door het koor, liederen van Haydn en Rheinberger door uit het koor gevormde kwartetten en een keur van lekkernijen bij de thee.
 • zaterdag 1 april 2017, 20:00 uur, Pancratiuskerk op de Brink, Diever en zondag 2 april 2017, 15:00 uur, Adventskerk, Lindelaan 49, Assen: Stabat Mater, Antonin Dvorak, in samenwerking met het Drents Kamerkoor. dirigent: Dick Dijk, pianiste: Loes van Ras, sopraan: Heleen Koele / Maria Valdmaa, alt: Karin van der Poel, tenor: Alberto ter Doest, bas: Kees Jan de Koning
 • zondag 11 december 2016, 15:00: Kerstconcert Jacobuskerk, Rolde: In Dulci Jubilo -Van Advent naar Kerst. Muziek van Praetorius, Sweelinck, Bach en oud-hollandse Kerstliederenroldeuitverkocht
 • zondag 13 november 2016, 14:00 uur: De Duijf, terrein Vanboeijen, Assen
 • zondag 12 juni 2016: verzorgingstehuis Anholt, Assen
 • Zaterdag 16 april 20.00 uur Bonifatiuskerk Vries en Zondag 17 april 15.00 uur Dorpskerk Sleen: Da Pacem muziek over vrede en verstilling met medewerking van Machteld Kerkmeester, harp. Muziek van Franck, Willaert, Glinka, Gounod, Grieg, Peterson-Berger, Rachmaninov, Thomas, Tournier, Wikander en Pärt.
 • 22 november 2015, 16.00 uur: Adventskerk te Assen: ‘MUSICA PRO DEO’ ROND GEDICHTEN VAN HOOP EN TOEKOMST m.m.v. Sietze de Vries, orgel en Peter van de Peppel, gedichten/liturg
 • 11 september 2015: Arpeggio bij de Midnightwalk te Assen.
 • 9 mei 2015: Bevrijdingsconcert in de Adventskerk Assen i.s.m. Klein Orkest, Rolde. Werken van Gabrieli, de Victoria, Brahms, Elgar, Britten en vele anderen.
 • 9 november 2014: Concert in de Jozefkerk te Assen. o.a. werken van J.M. Bach en  J.C. Bach.
 • 27 augustus 2014: Zomerconcert in de doopsgezinde kerk, Oranjestraat Assen.
 • 22 juni 2014: Koffieconcert verzorgingshuis Anholt te Assen.
 • 14 december 2013: Arpeggio in warenhuis Vanderveen. met bekende en minder bekende Engelse christmas carols
 • 14 december 2013: Kerstconcert Jacobuskerk Rolde. Met o.a. Bogoditse Devo en Blazhen muzh uit de Maria Vespers op. 37, Sergei Rachmaninoff, Ave Maria’s van Lauridsen en Mendelssohn, Spaanse kerstliederen van Guerrero en Panis Angelicus van César Franck.
 • 23 april 2013: Medewerking aan Vesper, Adventskerk Assen.
  o.a. Maria Vespers op. 37, Sergei Rachmaninoff nr’s 1,3 en 6, There is an old believe van Parry
 • 11 november 2012: Jubileum concert 30 jaar Kamerkoor Arpeggio ism Nederlands Arpeggio Trio
  o.a. Mahler  – Die zwei blauen Augen,  bewerking voor 16 stemmig koor van Clytus Gottwald
 • 15 april 2012: Deelname Latijnse Mis, Jozefkathedraal Groningen
  uitvoering van de mis van Monteverdi tijdens de Latijnse ochtendmis, 09:00 uur
 • 14 april 2012: Concert in de Koepelkerk te Smilde op zaterdag 14 april 2012, 20:00 uur
  o.a. Claudio Monteverdi – Messa a quattro voci da cappella m.m.v. Jelte Hulzebos (orgel en continuo) en ‘Amicitia et devotione’,
  de Schola Gregorianum van de Jozefkathedraal te Groningen o.l.v. Hans Eijsink.